INSPIRATIE

De natuur bezit wijsheid. Ik geloof dat wanneer we opnieuw verbinden met de natuur, dat ons leven (en dat van onze prachtige planeet) weer gezond kan worden. Maar we kunnen alleen opnieuw verbinden wanneer we ontzag hebben voor de natuur. Om dat te realiseren moet je als eerste  de natuur van heel dichtbij bekijken.

Met mijn fotografie kunst wil ik je dichter bij de basis van het leven brengen.

In plaats van het tonen van de meest geweldige landschappen, laat ik de verwaarloosde, de schijnbaar onbelangrijke delen van de natuur zien, die desondanks ongelofelijke wijsheid, kracht en authenticiteit bezitten. Kwaliteiten die we herkennen, want ook wij zijn natuur.

In 2016 publiceerde ik een boek over de verbinding tussen mens en natuur, genaamd: 'Zelfvertrouwen - leer vertrouwen op je natuurlijke zelf' (klik op de titel). Nu voeg ik fotografische kunst toe aan mijn visie.

photo of Photographer Francoise Vaal in the Grand Canyon, USA

FRANÇOISE VAAL (1965)

Terwijl ik als kind naar de amateur landschapsfoto’s van mijn moeder keek, droomde ik ervan om op een dag de schoonheid van de natuur zelf te kunnen fotograferen. Na meer dan 20 jaar werken als beeldredacteur voor kranten en magazines, en daarna het produceren van e-learning projecten, het leiden van exposities, het monteren van video’s, het besturen van een theater en het werken als relatietherapeut, was het tijd om mijn focus te verleggen en zelf opnieuw connectie te gaan maken met de natuur. Met fotografie, hoe kan het ook anders. Door in de natuurlijke omgeving al mijn zintuigen te gebruiken en de essentie van het leven te fotograferen, blijf ik op de rails in een gekke wereld.  Ik ben autodidact en mijn thuisbasis is Nederland. Zie  mijn BLOG voor meer achtergronden van mijn werk.

© 2021 BEELDTYPE - All rights reserved

FOTOGRAFISCHE KUNST

In mijn kunst vind je details van bijvoorbeeld planten, bloemen of bomen, die ontegenzeggelijk belangrijk zijn voor het leven. Onderdelen die wellicht een gevecht, vasthoudendheid of misschien juist creatieve en improvisatie kwaliteiten laten zien. Als ik een kunstwerk in de natuur zie dan leg ik het vast en in de post-productie benadruk ik het kenmerk dat me aantrok. Ik werk met kleur-lagen of texturen om het werk af te maken en het natuurlijke kenmerk er uit te laten springen.

photo of Photographer Francoise Vaal in the Grand Canyon, USA
photo of Photographer Francoise Vaal in the Grand Canyon, USA
photo of Photographer Francoise Vaal in the Grand Canyon, USA
photo of Photographer Francoise Vaal in the Grand Canyon, USA